19 Mayıs 2011

Motorize ekip dinarda mola verdi.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışında güvenliği sağlayan 40 kişilik ekip Dinarda mola verdi. Bisiklet yarışında motorize güvenlik ekibi olarak katılan 40 kişilik ekip içinde bulunan Kıdemli Binbaşı Osman Mera Dinardan geçerken ailesinin ısrarıyla Dinarda Çay molası verilmesini ekip başkanına bildirmiş ve ekip uygun görerek İstasyon Mahallesi eski danaoğlu bağında bulunan babası Hüseyin Mera’nın evi önüne Cumartesi günü öğle sonu gelerek ailesine sürpriz yapmışlardır.
Ekibin Dinardan geçeceğini haber alan muhabirimiz ekibi ailenin evi önünde bekleyerek karşılamış ve izinlerini alarak görüntülemiştir. Anne Fethiye Mera ve Baba Hüseyin Mera oğulları Binbaşı Osmanı ve arkadaşlarını hoş geldiniz diyerek evin bahçesinde hazırlamış oldukları Dinarın yöresel yiyeceklerinden ve çay ikramı yaparak ağırlamışlardır.
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışında güvenliği sağlayan 40 kişilik motorize güvenlik ekibi başkanı Koray Altıntaş ”Biz cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarında motorize güvenlik ekibi olarak çalışıyoruz. Bu sene Uluslar arası standartlarında 4.sü yapılıyor.4 senedir ülkemizdeki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet sporunda bizde motorize ekibi olarak görev yapıyoruz. Tamamen gönüllü arkadaşlardan oluşan ekibimiz 25 ile 65 yaşarasında 40 kişilik bir ekip motorlarıyla katılıyor. Biz yarışın güvenliğini sağlıyoruz. Yarış Kuşadasından start alacak ilk gün yarışları İstanbuldaydı. En son Alanyada finiş olacak, toplamda 8 etap yapılacak. İstanbulda başlayıp Alanyada biten bu spor dalında iyi bir yarış olması için uğraşıyoruz ve kazasız belasız ülkemizi temsil ederek güzel biryarışma yapılmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız” dedi.
Kıdemli Binbaşı Osman Mera ”Arkadaşlarımla birlikte Dinardan geçerken hem ailemi ziyaret etme imkânı buldum. Hem de ekip arkadaşlarımın Dinarı kısa sürede de olsa tanımasına sebep oldum. Bir çay molası vererek kısa zamanda olsa annemi, babamı ve hemşerilerimi gördüm mutluyum” dedi.
Ekip yaklaşık bir saat mola verdikten sonra Büyük menderes nehri kenarından ana yola çıkarak Kuş adasına gitmek için Denizli istikametine doğru yola çıkmışlardır.
47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İstanbul etabıyla başladı.Toplam 8 etabın sonunda 1 Mayıs Pazar günü Side-Alanya etabıyla tamamlanacak büyük mücadelede, 22 takımdan 176 profesyonel bisikletçi, bin 387 kilometrelik yarışta birincilik için ter dökecek. Etap Tarih Yer Mesafe (km) olarak şu şekilde olduğu öğrenilmiştir.
1. 24 Nisan İstanbul 114.1
2. 25 Nisan Kuşadası-Turgutreis 178
3. 26 Nisan Bodrum-Marmaris 166
4. 27 Nisan Marmaris-Pamukkale 207
5. 28 Nisan Denizli-Fethiye 218.6
6. 29 Nisan Fethiye-Finike 184
7. 30 Nisan Tekirova-Manavgat 138
8. 1 Mayıs Side-Alanya 157.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder