17 Mart 2011

Avrupalı bisikletçiler ülkemizi seviyor.

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirsch, 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arası yapılacak olan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtti.
Toni Kirsch, yaptığı açıklamada Türkiye'nin son 3 yıl içinde bisiklet sporunda büyük mesafe aldığını söyledi. Londra 2012 Olimpiyatları'na Türkiye Bisiklet Milli Takımı ile birlikte hazırlandıklarını belirten Kirsch, 3 yıldır kış ve bahar dönemi antrenmanlarını Türkiye'de Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçesinde yaptıklarını söyledi. Geçen yıl ki 46. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte takip ettiklerini belirten Kirsch, bu yılda takip edeceğini söyledi. Bisiklette Avrupalı bisikletçileri Türkiye'ye kaydırmak için çalışma yaptıklarını belirten Kirsch, 2015 yılına kadar kademeli olarak 400 bin pedal tutkununu İspanya Mayorka(Mallorca), Portekiz, İtalya, Fransa'dan Antalya ve Kapodokya bölgesine yönlendireceklerini kaydetti. Kirsch, "Türkiye bisiklet sporunda hızlı mesafe kat ediyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupalı sporcular, antrenmanlarını İspanya yerine Türkiye'de yapmak istiyor. Antalya'nın Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Kaş ilçeleri dağ ve yol bisikleti sporuna çok elverişli. " diye konuştu.
Kirsch, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Avrupa ülkeleri bisiklet sporcuları tarafından çok sayıda takipçisinin olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder